Over mij

Aanwezig zijn

De woorden “aanwezig zijn” staan voor mij centraal. Dat ik er ben met aandacht voor de gedachten, de gevoelens en emoties die er nu zijn. Dat ik oog en oor heb voor jou en mezelf. Zonder oordeel.

En hoe gewoon dit misschien ook klinkt, ik weet dat het niet vanzelfsprekend is. Het is soms veel gemakkelijker om jezelf te vergeten of in het tegenovergestelde geval om juist veel met jezelf bezig te zijn. In deze gevallen kan er geen gelijkwaardig contact ontstaan.

Door zelfonderzoek leer je steeds meer aanwezig te zijn.

Ruimte maken

Ruimte maken betekent om datgene onder ogen te zien, waar je van binnen mee bezig bent. Tijdens je zelfonderzoek begeleid ik je door er voor te zorgen dat je vraag alle ruimte krijgt. Dat geldt ook voor de pijnlijke kanten van je vraag, zodat alle emoties er kunnen zijn. Gewoon, zonder oordeel.

Mijn achtergrond

Ervaring

Vanaf 2004 begeleid ik mensen bij het oplossen van hun werk- en levensvragen en bij het ontdekken en in de wereld zetten van hun ware Zelf. Ik verzorg workshops over het Energetische Enneagram, luisteren en het werken met dromen.

Enneagram

In 2008 maakte ik kennis met het energetische enneagram bij Leo Castelein. Sindsdien heb ik meer dan 25 trainingsdagen en vele supervisies rond het enneagram gevolgd en diep mijn ware zelf ervaren. In 2011 heb ik een eigen werkwijze ontwikkeld met meervoudige intelligenties op het enneagram volgens Howard Gardner.  En nog steeds leer ik, iedere dag…

Opleiding

  • Transpersoonlijke Therapie – Inclusief psychopathologie bij CGL
  • Arbeidskunde – KWO Rijksuniversiteit Groningen
  • Medisch analist HBO